2015. július 2., csütörtök

j5create: Hasznos cuccok és még jók is

Ha jó minőségű kábeleket, adaptereket és ötletes port bővítőket vagy átalakítókat keresel, akkor a j5create a te gyártód. A napokban sokféle új termék érkezett raktárra, ragadjuk meg az alkalmat, hogy felfrissítsük, mit is kaphatunk e márkanév alatt.


A j5create azoknak az igényes kiegészítőknek a gyártója, amire mindenképpen szükséged lehet, mindegy, hogy számítógépet vagy valamilyen hordozható eszközt használsz is. Előbb utóbb össze kell kapcsolni őket, rájuk kell dugni valamit vagy egyszerűen fel kell tölteni, akkor jön képbe a j5create.
A most érkezett újdonságok valójában a meglévő kínálat up-to-date felfrissítését jelentik, a megváltozott piaci igények kiszolgálása céljából. Talán az egyik leggyakoribb feladat, hogy egy új, második vagy harmadik monitort kössünk rá egy meglévő konfigurációra vagy egy laptopra. Egyszerűnek tűnik azonban mégsem az.
Ha a csatlakozók nem egyeznek, az a kisebbik gond, hiszen vannak átalakítók. Ha ezek nem hoznak megoldást, akkor 5create port átalakító adapterek lesznek a befutók. A laptopokhoz az USB-re kapcsolt port átalakítókat ajánljuk, USB-ből csinálhatsz VGA konnektort a második monitornak vagy egy kivetítő számára, egészen 2048 x 1152 pixeles full HD felbontásig.

A Displayport modern, de nem minden megjelenítőn van ilyen bemenet. A DP portból bármilyen korábbi csatlakozó felületet leképezhetünk a j5create Displayport adapterek segítségével. Már megjelent a 4K videó átvitelére alkalmas DP-HDMI átalakító is.
A modern, slim laptopok és ultrabookok, valamint a tabletek sajnos a méreteik révén korlátozott számú csatlakozóval rendelkeznek, alapesetben kompromisszumokra kényszerülünk az íróasztalunkon használva őket. Vagy egyik, vagy másik eszköznek már nem lesz szabad konnektor. A j5create univerzális USB dokkoló állomásai e szűkös port kapacitást bővítik ki egy asztali PC esetében megszokott csatlakozószámra.
A dokkolók általában nagyok szoktak lenni, így magunkkal vinni nem kényelmes őket. A j5create két dokkolója olyan egyedi dizájnban készült, hogy önmagában is megcsodálható: egyetlen vékony pálca az egész és hozza az összes dokkoló funkciót. Mini és normál méretben is készül.
A zsebméretű USB 3.0 port elosztó egy Gigabites LAN csatlakozóval is kiegészíti a számítógéped repertoárját, ha azon nincs ilyen éppen vagy már foglalt más célra. A WiFi-nél sokkal gyorsabban megoldhatod az adatok átvitelét, csak dugd be és kész.

j5create kábelek, adapterek és dokkolók: pont, ami mindig kell.