2015. július 31., péntek

Könyvolvasás kényelmesen

Nyáron a pihenéssel szépen összekapcsolható a könyvolvasás. Egy hűvös szobában, a fa alatt az árnyékban vagy esténként. Egy egész könyvtárat magaddal vihetsz egy e-book olvasóban. Két nagy felbontású e-ink kijelzős elektronikus könyvolvasó érkezett a Koobe-tól, az egyik az esti olvasáshoz háttérvilágítással. A részletgazdag kijelzőn a legapróbb betűméret is kényelmesen olvasható.

A Koobe Slightbook HD két verziója érkezett meg a minap. Mindkét e-ink kijelzős e-book olvasó nagy felbontású megjelenítővel rendelkezik, hogy az apró részletek és a kis betűk is jól olvashatóak legyenek. A Shine Edition a beépített megvilágítással a kijelzőt szürkületben és éjszaka is olvashatóvá teszi.

A Slightbook HD e-ink Pearl kijelzőjének átmérője 6", felbontása 1024*768 pixel. Ez a méret ideális az utazáshoz és tömegközlekedéshez, befér a táskába és kényelmesen kézben tartható. A nagy felbontás és a magas kontraszt arány miatt pedig minden betűforrás jól olvasható a szem fáradása nélkül is.

A különféle fényviszonyok melletti olvasáshoz, például a szobában vagy a szabadban az e-ink az legjobb választás. A Slightbook HD nagyon sok beállítási lehetőséget kínál az éppen olvasott könyv megjelenésének testre szabásához.

A készülék saját belső memóriája 4GB, amelyet természetesen memóriakártyával tudsz tovább bővíteni. A könyvolvasóhoz microSD memóriakártya használható 32 GB méretig. A Slightbook HD minden szokásos könyvolvasó funkcióval rendelkezik: könyvjelző és betűméret nagyítás, valamint a PDF újratördelése nagyítás esetén. Háttérzenét hallgathatsz olvasás közben, a képernyő leforgatható, valamint beállítható egy automatikus lapozás is.

A Koobe Slightbook HD az egyik legtöbb formátumot támogató e-book olvasó: RAR, TCR, PDF, FB2, EPUB, RTF, MOBI, TXT, HTM, CHM, PDB, DJVU, DJV, DOC, Adobe DRM ePub és PDF. A letöltött könyvformátumokat nem kell ezentúl konvertálgatni ahhoz, hogy olvasni tudd őket.

A zenéket MP3, WMA, WAV, AAC és OGG fájlformátumból tudod hallgatni, a 16 szürke árnyalatú megjelenítőn JPG, BMP, GIF, PNG és TIFF formátumú képeket tudsz megnézni. Az 1500mAh Li-Ion akkumulátor egyszeri feltöltésével több ezer oldalt tudsz elolvasni.
A modern, lekerekített és kézre álló Koobe Slightbook HD 123x180x11 mm és 225 g. A Shine Edition beépített LED lámpáinak a fényereje fokozatosan változtatható egészen a kikapcsolásig, egyenletesen világítják meg a kijelzőt, hozzá hangolható a segédfény az olvasási környezethez.