2015. július 8., szerda

Már USB Type-C konnektorhoz is van pendrive-unk

A legújabb DataTraveler microDuo 3C pendrive-nak  két csatlakozója van, akárcsak az elődjének. A korábbról már megismert USB-microUSB párost most a USB-USB Type-C kettőse váltja fel. A DT microDuo 3C flash meghajtó kapcsolatot hoz létre a legújabb USB mini portok és a hagyományos USB között a fájlok gyors és kényelmes mozgatásához.

A Kingston ötletes megoldása a dual csatlakozós apró pendrive, a microDuo. Kiváló eszköz arra, hogy a szűkös tárkapacitású hordozható eszközök, mobiltelefonok, táblagépek és netbookok számára extra tárhelyet biztosítsunk és a nem égetően szükséges fájlokat átmásoljuk rá.
A pendrive-ra másolt fájlokat pedig külön kábel vagy átalakító nélkül közvetlenül a számítógépre, PC-re vagy Mac-re, menthetjük és onnan is átemelhetjük őket a mobil eszközbe. A nemrégen megjelent szimmetrikus USB Type-C csatlakozó hamar népszerű lehet, hiszen ez az első olyan USB, aminél nem számít a csatlakozó iránya, könnyű a használata.
A Kingston szokásához híven az elsők között jelent meg az újdonsággal, a Type-C adaptációval, és kézenfekvő, hogy a microDuo változatban találkozunk vele először. A kicsi, könnyű és kompakt flash tároló teljesen áttetsző gúnyát kapott, beleláthatunk, hogy mi lapul egy pendrive belsejében.
A DataTraveler microDuo 3C három kapacitásban készül jelenleg: 16GB, 32GB és 64 GB. A meghajtó méretei: 29,94x16,60x8,44mm.
A DT microDuo 3C másik csatlakozója USB 3.1 Gen 1 Type-A csatlakozó, azaz egy hagyományos USB, ami hasonló 3.1 szabványú portban 100MB/s olvasási sebességet tud. Íráskor a 16GB-os modell 10MB-ot, a 32GB és 64 GB-osak pedig 15 MB-nyi adatot tudnak másodpercenként fogadni.
Az USB 3.1 Type-A csatlakozó visszafelé kompatibilis a korábbi USB csatlakozókkal, a meghajtó sebessége azonban értelem szerűen ez esetben alacsonyabb lesz.